22-05-14

Sporten, sporten, sporten....

Ook de 2de graad heeft het al heel druk gehad de laatste weken.

Eerst was er de sportdag, georganiseerd door juf Nele en meester Steven.

Een dag boordevol leuke, afwisselende sporten. Onze groep van Vurste werd aangevuld met een aantal kinderen van het 3de en 4de leerjaar van Asper.  (Zie je ook op de foto's)

We warmden ons op met een spelletje 'tussen 4-vuren'. Dat mocht wel, want het was maar frisjes die dag.

Daarna speelden we een partijtje hockey. Super leuk!!

Nadien lieten we onze beste pasjes zien op het voetbalterrein. Braziliƫ, here we come!!!

Even later was het tijd om te base-ballen. Ook daar zijn wij sterk in!! 

Na onze lunchpauze maakten we nog kennis met atletiek. We konden afwisselend verspringen en speerwerpen. Milan bleek hier onze kampioen te zijn. Proficiat!

Als afsluiter mochten we nog even minigolf spelen. 

Kortom een dag boordevol sport, teamspirit en veel plezier! 

 

Maar ook de sportdienst van de gemeente organiseerde voor het 4de leerjaar een sportvoormiddag. Op die manier kunnen de kinderen kennis maken met de verschillende sportclubs in de gemeente.  Omdat wij een graadklas zijn, mocht het 3de leerjaar mee!!Tof zeg! 

Wij mochten eerst gaan ponyrijden in de manege Green Corner. Omdat dit niet zover van onze school ligt, gingen we er te voet naartoe.  We wandelden natuurlijk eens langs de kangoeroes!  De bruine op de foto draagt een kleintje in haar buidel. Jammer genoeg zagen we het nu niet.... Op de manege leerden we al vlug de kneepjes van het vak.  Eerst wat stappen, dan draven en voor diegene die al wat ervaring hebben, zelfs een galopje. Echt de moeite waard.  Ik moet zeggen dat ik stiekem wat jaloers was dat ik niet op een paardje mocht rijden.  

Na deze fantastische ervaring gingen we richting Gavere om te leren petanque spelen.  Je zou het op het eerste zicht niet zeggen, maar er komen meer regels bij kijken dan je denkt.  Algauw leerden we ons concentreren, mikken, een bal wegschieten en de afstand al dan niet correct inschatten.  Na wat oefening, zagen we onze prestaties steeds beteren.  En, hier mocht ik wel meedoen. JOEPIE.!!!

 

18:38 Gepost door de juffen van Vurste | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.