28-01-14

Nana's

In de derde graad hebben de kinderen enkele weken terug kennis gemaakt met kunstwerken van Niki de Saint Phalle (zie foto’s hieronder). Zij was een Franse kunstschilder en beeldhouwer die vooral bekend stond voor haar Nana-figuren. Dit zijn expressieve manshoge vrouwenbeelden die beschilderd waren met felle kleuren. Ook had ze mooie sculpturen die bijvoorbeeld te vinden zijn bij de Stravinsky fontein in Parijs. Deze heeft ze samen met Jean Tinguely ontworpen.

Na onze kennismaking met deze beroemde kunstenares, was het de bedoeling om zelf zo’n Nana of een kleurrijke sculptuur te maken.

Dit klinkt misschien wel simpel, maar dat was het niet…

We gingen in een aantal fases te werk:

1. Eerst moesten we natuurlijk iets ontwerpen op papier.

2. Nadien gingen we aan de slag met kippengaas (dat af en toe eens prikte :p) om een vorm te creëren. Een goede basis is het begin van alles. =)

3. Daarna kleefden we enkele lagen krantenpapier (a.d.h.v. behangerslijm) op het kippengaas. En na een aantal laagjes moest ons kunstwerk goed drogen.

4. Last but not least: alles mooi beschilderen. Hierbij was het de bedoeling dat we ons geheel afwerkten met felle kleuren en enkele figuren.

 

Het zijn mooie werkjes geworden die jullie hieronder kunnen bewonderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

11:15 Gepost door de juffen van Vurste | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.