07-02-13

Tussen 4 vuren

Op woensdagnamiddag 06 februari  trokken we met een grote delegatie van het 3de en 4de leerjaar richting Zwalm. We deden mee aan de competitie van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) voor het tornooi van tussen 4 vuren. Het doel van dit balspel, dat gespeeld wordt tussen 2 ploegen, is om met zoveel mogelijk leerlingen over te blijven op het eigen  terrein. Men tracht de tegenspelers aan te gooien en ze zo uit hun terrein te bannen. Een heel leuk en actief balspel waar iedereen gemakkelijk kan aan deelnemen. Er waren ook een aantal leerlingen van de vestigingen Baaigem en Vurste ingeschreven en zo konden we met 3 ploegen deelnemen!

 

Onze meisjes speelden samen in de reeks 4M. De sportieve meiden op het veld waren Femke, Melieke, Margot, Morgane, Tinka, Yana, Sokhna (Gavere), Rani, Femke (Vurste), Femke en Juliette (Baaigem). Ja, met 3 ‘Femkes’ op het terrein was het soms niet duidelijk naar welk Femke er een aanwijzing werd geroepen. Ze speelden goed samen maar konden jammer genoeg niet winnen. Ze verdienen wel een dikke pluim voor inzet en fair play! Proficiat, meiden!

 De  jongensploeg van het 4de leerjaar met Mike, Daan Kylian, Enrique (Gavere), Thyas (Vurste), Sergio, Jérémy en Nathan De Paepe (Baaigem) speelden in reeks B. Zij moesten hun meerdere erkennen in Dikkelvenne, Boekel en De Zonnewijzer. Zij konden de competitie wel sluiten met een mooie winst tegen Vrije Basisschool Asper. Goed gedaan, jongens!

Het 3de leerjaar jongens speelde met Melvin, Thibault, Tibo, Dries, Stef, Yoran (Gavere) Ewoud, Igmar en Robin (Baaigem). Zij verloren tegen Dikkelvenne maar konden alle andere matchen winnen (tegen onze vestiging van Asper, Vrije bassischool Asper en Munkzwalm). Een verdiende 2de plaats dus! Super, jongens!

Juf Nele èn de kinderen waren superblij dat juf Ann en meester Jonas erbij waren om te helpen bij het coachen en begeleiden. Bedankt!


 

07:38 Gepost door de juffen van Vurste | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.